22 Nisan 2010 Perşembe

Süt Bebeğinin Oyuncakları

OYUNCAKLAR

Süt bebeğinin oyuncakları

Tehlikesiz, esnek gereçten yapılmış, yıkanabilir ve çekici olmalıdır. Oyuncaklar birer etkinlik ve zihinsel uyanma kaynağı olduğundan, yetişkinler bunları çocuğun hareket ve düşünme olanaklarına uygun seçmelidir.
Görüş alanı kısıtlı olan süt bebeği için bile pek çok oyuncak vardır.
Boncuklu hesap tahtası
Dikkat ve tutma yeteneklerini geliştirmek son derece yararlıdır.


Hareketli oyuncaklar
En küçük yaştan başlayarak odaya neşe katarlar. Piyasada çok güzelleri vardır. Evde de, gözalıçı renklerde yapılabilirler.

Bebek oyuncakları
Tutma yeteneğinin gelişmesine paralel olarak 5. aya doğru verilebilir. Çocuğun bunları kolayca tutabilmesi ve tehlikesizce ağzına götürebilmesi gerekir: Kauçuk kuklalar (düdüğünün sağlam takılmış olmasına dikkat etmek gerekir); plastik gereçten kırılmaz çıngıraklar.

Pelüş oyuncaklar
Çok erken dönemde, yani ağızla sınama çağında bunların çocuğun eline verilmemesi daha doğru olur. Özellikle tüyler uzunsa, çocuğun bunları koparıp emme, dolayısıyle de boğulma ya da en azından kusma tehlikesi vardır.

Pelüşler yıkanabilir olmalı ve sık sık yıkanmalıdır. Bu nedenle, üstünde maden süsler bulunan oyuncaklardan kaçınmak gerekir. Sözkonuşu oyuncakların dikiş yerlerine de dikkat edilmelidir; bazı çocuklar bunların naylon dolgu maddelerini yemeyi başarmaktadır.

Parlak tahta oyuncaklar

Parklarının içinde otururken bebekler bunları çok sever. Ancak, parklara konan tahta oyuncaklardan pekçoğu boyalıdır, çocuklar da bunları emerken boyayı kaldırıp yuttuklarından, satın almamak daha doğru olur.

Küpler

Çocuklar bunları da çok sever. Yumuşak plastikten olanlar tercih edilmelidir.

Yüzen oyuncaklar

Süt bebeğini .oyalamak için banyosuna birkaç tane konabilir. Çocuk sudan hoşlanmıyorsa, bu oyuncaklar onu suya alıştırmakta yararlı olur.

Oyufî ve oyuncaklar, çocuğun hareket ve düşünce gelişmesinin değerli yardımcılarıdır. Oriun için de seçimleri büyük önem taşır. Büyükler oyuncak seçerken, yazık ki işin bu yönüne gereken önemi pek vermemektedirler.
Uyku, bebeğin ruhsal ve bedensel dengesi için mutlaka gerekli öğelerden biridir.

0 yorum:

Yorum Gönder


Zirve100 Toplist
sağlık sağlık Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist
 
Copyright © 2009