Tedavisi:
* Sabah ve akşam üçer diş sarımsak çiğnenir ve yavaş yavaş yutulur.
* Bir çay bardağı limon suyuna bir tatlı kaşığı tuz konur. Dört saat arayla gargara yapılır. (Gargaralar 2 -3 dakika sürmelidir.)
* Sabah ve akşam birer adet bıldırcın yumurtası içilir. Sabahları çiğ olarak birer adet yumurta içilir. Lahana robottan geçirilir. Elde edilen su balla tatlandırılarak, günde üç defa birer çay bardağı içilir.
* Kara lahana yaprakları kaynar suya sokulup çıkarılır. Boğaza zeytinyağı sürüldükten sonra üzerine sarılır.
* 25 gr. toz haline getirilmiş hardal tohumu, yarım kilo balla karıştırılarak macun haline getirilir. Günde üç defa birer kaşık yutulur.
* Bir miktar nohut pişirilir, suyu süzülür. Balla tatlandırılarak, günde iki defa birer yemek kaşığı suyu içilir.
* Bir miktar nohut pişirildikten sonra sirke içinde ezilir. Günde iki defa birer yemek kaşığı yenir.
* Bir miktar meyan kökü süzgece konur, üzerine damla damla su dökülür. Süzgecin altına toplanan meyan kökü suyundan günde 3 – 4 bardak içilir.
* Ağızda çiğnenerek ‘kebabiye’ yutulur. Ağızda zencefil kökü emilir.
0 yorum:
Yorum Gönder