22 Nisan 2010 Perşembe

Sağırlık

İki çeşit sağırlık vardır. Birincisine iletme sağırlığı denir. Bu tür sağırlık, kulağın ses dalgalarını iç ku-lağa ileten kesimdeki bir yapı bozukluğu veya bir hastalıktan ileri gelir. İkinci çeşit sağırlık ise, kulağın sesleri algılayan kesimindeki yapısal bir bozukluk veya hastalıktan ileri gelir.

Sonradan meydana gelen sağırlık veya işitme kaybı arızalarında, aşağıdaki bitki formülleri kullanılabilir.

Tedavisi:

* Halis üzüm sirkesi, cam veya emaye bir kapta kaynatılır, meydana gelen sirke buharı kulak içine tutulur.

* Bir avuç zeytin yaprağı, 2 – 3 bardak suda kaynatılır, Meydana gelen buhar, sabah – akşam yarım saat süreyle, ağızdan alınıp burundan veya ağızdan alınır.

* Toz haline getirilmiş 50 gr. çörekotu ile 50 gr. sinameki karıştırılır. Bir litre suya iki kaşık konur, on dakika kaynatılır. Balla tatlandırılarak günde iki bardak içilir.

* 50 gr. karabaş otu bir litre suda on dakika kaynatılır. Balla tatlandırılarak günde üç defa birer çay bardağı (ayrı ayrı veya karıştırılarak) içilir.

* Bir adet soğanın robotta suyu çıkarıldıktan sonra, sabah ve akşam birer fincan içilir. Siyah ve beyaz turpun robotta suyu çıkarıldıktan sonra, günde üç defa birer fincan içilir.
sagirlik
* Kaynamakta olan yarım litre suya, bir miktar mercan köşkle aynı miktarda kardeş kanı karışımından birer kaşık konur. Beş dakika demlenir, günde üç defa birer çay bardağı içilir.

* Kaynamakta olan yarım litre suya 25 gr. kedi otu atılır. Beş dakika demlenir, günde üç defa birer çay bardağı içilir.

* 50 gr. kişnişle 50 gr. üzerlik toz haline getirilir. Bir kilo balla karıştırılarak macun kıvamına sokulur. Günde üç defa birer kaşık yenir.

* Kaynamakta olan 100 cc. suya, 5 gr. yasemin çiçeği konur, bir dakika daha kısık ateşte demlenir. Balla tatlandırılarak günde üç defa birer çay bardağı içilir. Çiçeklerinden elde edilen yağla, alın, ense ve şakaklar ovulur.

0 yorum:

Yorum Gönder


Zirve100 Toplist
sağlık sağlık Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist
 
Copyright © 2009