26 Ocak 2012 Perşembe

Eklem İltihabında Kadınların Uygulaması Gereken Yöntemler

Eklem İltihabında Kadınların Uygulaması Gereken Yöntemler

KREM KULLANIN. "Hastalarımda kaspaisin krem kullanımında bazı avantajlar elde ettim." Kapsaisin acı biberlerde bulunan bir maddedir ve topık olarak38 uygulanan bu analjezik kremde, artrit ağrısını hafifletmek için sinir uçlarında hareket etmektedir. Krem hemen etki göstermez, bu nedenle uygulamaların tekrarlanması önemlidir. Ayrıca, ilk uygulandığında bir yanma hissi verebilir ama bu yan etki zamanla kaybolur. Reçetesindeki talimatlara uyun ve gözlerinizle veya diğer hassas bölgelerle kazara temas etmesi halinde ortaya çıkabilecek olan batma hissini önlemek için her uygulamadan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Kapsaisin krem reçeteli olarak satılmaktadır.
EGZERSİZ YAPIN. "Eklemlerinizi ve kaslarınızı esnek ve hareketli tutmak için günlük egzersiz yapmak önemlidir. Fiziksel açıdan aktif olursanız, semptomlarda gelişme görürsünüz."
KİLONUZU DÜŞÜK TUTUN. "Obez kadınlar daha fazla artrit sorunu yasarlar; bunun nedeni, fazla kiloların eklemlere yaptığı baskıdır. Kilonuzu normal bir aralıkta tutmak osteoartrit geliştirme riskinizi de düşürebilir."  "Artriti olan kadınlar için, kilolarını kontrolde tutmak baskıyı azaltacak, bu da ağrıyı hafifletecektir. Aşırı kiloluysanız ve kendi başınıza kilo veremıyorsanız, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz sizi, kendi damak zevkinize ve gereksinimlerinize uygun bir kilo verme programı oluşturabilecek bir diyetisyene yönlendirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder


Zirve100 Toplist
sağlık sağlık Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist
 
Copyright © 2009